Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa

Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa Perly Talianska: Cinque Terre, Florencia a Pisa
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1336883
Cena od: 642 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

04.09.2024 4 dni First Minute 642 € +0 € odlet: Budapešť letecká
23.10.2024 4 dni First Minute 702 € +0 € odlet: Budapešť letecká

Popis zájazdu

Program:
1.deň

Odlet do Pisy, stretnutie so sprievodcom na letisku v Pise.
Prílet do Pisy, spoločný transfer do hotela v Pise. Ubytovanie a začíname so spoznávaním Pisy.
Pisa, mesto známe najmä pre svoju (takmer 60 m vysokú) šikmú románsku vežu (Torre Pendente), ktorá je jedným zo symbolov Talianska. Srdce mesta: Námestie zázrakov = Piazza dei Miracoli (od r. 1987 zapísané na zoznam UNESCO) s katedrálou Duomo Santa Maria Assunta (11. stor.) a krstiteľnicou (Battistero; 12. stor.) sv. Jána (najväčšia krstiteľnica v Taliansku); neďaleko sú zvyšky rímskych kúpeľov a jeden z najkrajších cintorínov na svete Camposanto. Je možnosť zájsť si aj do múzeí, Museo delle Sinopie či Museo dell'Opera del Duomo Všetko si spolu prejdeme a urobíme netradične „tradičné“ fotky so šikmou vežou. Individuálny program.

2.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Odchod na železničnú stanicu, odchod do mesta La Spezia a začiatok spoznávania Cinque Terre.
Ligúria. Cinque Terre (národný park; UNESCO). Drobné farebné dedinky medzi kopcami a lánmi viníc či olív. Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. Jedna „chutnejšia“ ako druhá. Každý z nás si zamiluje inú. Monterosso al mare (najväčšia); má najkrajšiu pláž. Pokiaľ chcete len a len oddych pri mori, potom je toto tá najlepšia voľba (nenechajte si ujsť možnosť člnkovať sa). Vernazza (najmiernejšie pobrežie); akoby tu zastal čas... cítite sa ako v stredoveku.  Corniglia (najvyššia); 100 m n. m. Je jediná, čo nie je priamo pri mori, musíte vyšľapať „zopár“ schodov. Vinice vám spríjemnia cestu hore. Manarola (najstaršia); bola vcelku izolovaná od ostatných, čo dokazuje špecifický manarolský dialekt. Je známa ako rybárska dedina a rybolov živí väčšinu ľudí (zásobujú podniky po celom pobreží). Rimaggiore (najkrajšia); tu sú tie najfarebnejšie domčeky; to je to miesto, kde urobíte tzv. ikonické fotky z Cinque Terre, ktoré poznáte z bedekrov a katalógov. Miestna architektúra je najzachovalejšia. Dedinky nie sú dostupné autom, ani autobusom.  Pohybovať sa po Cinque Terre sa budete pešo a vlakom.
V podvečerných hodinách návrat do Pisy a voľný program

3.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom. Odchod na železničnú stanicu, odchod do mesta Florencie a začiatok spoznávania tohto nádherného mesta.
Kolíska talianskej renesancie, hlavné mesto umenia v Európe; mesto spojené s famóznymi menami stredoveku, napr. Botticeli, Dante, Galileo, Michelangelo, Machiavelli, Mediciovci... mesto umelcov, spisovateľov, filozofov. Spoločná vychádzka mestom, ktorá bude trvať zhruba 6 hodín (s prestávkami na jedlo, kávu či pohár vína); centrum mesta je relatívne malé, ale je to jedno veľké múzeum. Tvoria ho dve významné námestia: Piazza del Duomo s najvýraznejšou dominantou a symbolom Florencie, katedrálou Santa Maria del Fiore s majestátnou kupolou a farebnou novogotickou fasádou, so zvonicou a krstiteľnicou (najstaršia budova v meste) s prekrásnymi stropnými mozaikami (keď zvládneme vyjsť 463 schodov hore, odmenou nám bude úžasný výhľad na celú Florenciu a fotky, ktoré vám budú navždy pripomínať tento zážitkami nabitý výlet); na Piazza del Duomo je aj múzeum Museo dell´Opera del Duomo, kde sú uložené cenné umelecké diela, napr. Michelangelova „Pieta“. Pár krokov od Piazza del Duomi, krížom cez bočné uličky je  Piazza della Signoria (občianske srdce mesta) s Palazzo Vecchio (ozdobený 95 m vysokou vežou s cimburím a hodinami); pred jeho vchodom sa nachádza jedna z mnohých napodobenín Michelangelovho Dávida, ale aj Loggia della Signoria (terasa z dych berúcimi sochami), ba i freska starovekej Bratislavy s názvom Pressburg (aj tuná sa dá vyjsť 300 schodov a pohľad na Florenciu je boží). Hneď vedľa je najvýznamnejšia florentská galéria Galleria degli Uffizi (s rozsiahlou zbierkou svetového renesančného umenia; napr. Botticelli; Tiziano; Carravagio... a mnohí iní, nielen talianski umelci) či slávnou kaviarňou Rivoire. Keď prejdeme nádvorím galérie, po pravej strane zbadáme most Ponte Vecchio, ktorý určite nevynecháme  (najstarší a najužší most ponad rieku Arno) s obchodíkmi z 13. storočia, ktorý prežil povodne, vojny či občianske nepokoje a dnes patrí k symbolom Talianska.  Na jeho opačnej strane je časť Oltrarno, kde určite musíme zájsť na Piazzale Michelangelo (Michelangelovo námestie), nielen preto, že námestíčku dominuje ďalšia napodobenina Dávida (originál je v Galleria dell´Accademia), ale najmä pre neopísateľný pohľad na všetky dominanty Florencie. Náš okruh mestom ukončíme v kostole Santa Croce, kde je pochovaný Galileo, Michelangelo a Machiaveli. V podvečerných hodinách návrat do Pisy a voľný program.

4.deň
Raňajky v hoteli, transfer na letisko, odlet z Pisy.

V cene je zahrnuté:
Spiatočná letenka do/z Pisy
1 ks príručnej batožiny v rozmeroch 55x40x20cm, do 10kg a 1ks malej príručnej batožiny v rozmeroch max. 40x20x20cm/osoba
Všetky letiskové a palivové poplatky
Online check-in
Ubytovanie na 3 noci v dvojlôžkovej izbe v 3* hoteli s raňajkami
v Pise
Transfery letisko - hotel - letisko
Cinque Terre karta (vstup do NP Cinque Terre)
Slovenský sprievodca CK počas celého poznávacieho pobytu
Poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
Komplexné cestovné poistenie
Miestne poplatky - city tax (vo výške 2-3€/os./noc) splatné priamo na recepcii hotela
Batožina do podpalubia
Miestna doprava v Pise a Florencii
Vstupy do pamiatok a múzeí - platba fakultatívne na mieste
Manipulačný poplatok pre sprievodcu
20€/osoba, platí sa v hotovosti na mieste sprievodcovi
Vlakové transfery Pisa - Florencia - Pisa a Pisa - La Spezia - Pisa
cca.30€úosoba - kúpu lístkov zabezpečí sprievodca priamo na mieste

Novinky

Partneri

Facebook

Kontaktujte nás