Katar - moderný i tradičný s oddychom pri mori

Destinácia: Katar, Doha
Kód zájazdu: 1307491
Cena od: 2 460,10 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

29.11.2024 8 dní First Minute 2 460,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Perex:
Katar je krajina, ktorá provokuje cestovateľov už pár rokov. To, že to nie je len fatamorgána, nám dokáže hlavné mesto Doha, kde mrakodrapy rastú ako huby po daždi. Zoznámime sa s katarským osudom, ktorý utvorili perly, ropa a futbal. Čo tu predvádza katarská príroda, objavíme na púštnom safari. A ako mávnutím čarovného prútika sa ocitneme aj na krásnej pláži, lebo v tejto krajine, to možné je.


Program:
1. deň:
Odlet z Viedne do hlavného mesta Kataru, Dohy. Transfer do hotela, ubytovanie.

2. deň:
Po raňajkách sa vyberieme na celodennú prehliadku Dohy, ktorá je zmesou tradičnej Arábie stými najmodernejšími prvkami, čo vynikajú v samotnom centre mesta, v štvrti West Bay a v luxusnej časti The Pearl Qatar. Navštívime najznámejší katarský trh Waqif s množstvom malých obchodov plných korení, odevov, parfumov či sladkých dezertov. Obed si vychutnáme v miestnej reštaurácii. Pozrieme si Národné múzeum, ktorého výnimočný exteriér pripomína púštnu ružu a nahliadneme i do jedinečného kultúrneho centra Kataru.

3. deň:
Čaká nás spoznávanie arabskej kultúry a púštneho sveta, adrenalínová jazda na pieskových dunách na džípoch. Objavíme katarské prírodné scenérie na pobreží v Sealine, ktoré leží len hodinu jazdy od Dohy. Možnosť jazdy na ťave. Obed si vychutnáme tradične, v púštnom kempe vo forme barbecue. Popoludní budeme mať voľný program.

4. deň:
Voľný program v hoteli, relax a oddych.

5. deň:
Svoje brány nám otvorí katarské mesto Al Khor, ktoré patrí medzi najväčšie v krajine. Kedysi bolo len rybárskou osadou s malým prístavom a trhom. Dominantou je pevnosť Al Zubara, ktorá je zapísaná na zozname UNESCO a nachádza sa 100 km od Dohy. Ďalšou zastávkou bude mesto Umm Salal Mohammed, kde boli v 19. storočí postavené 14 metrov vysoké veže Barzan na obranu proti Turkom. Po ceste uvidíme aj štadión Al Bayt, ktorý bol dejiskom svetového šampionátu vo futbale v roku 2022 a má kapacitu pre až 60000 divákov.

6. deň:
Voľný program v hoteli, relax a oddych.

7. deň:
Voľný program v hoteli, relax a oddych.

8. deň:
Odlet do Viedne.



Ubytovanie:
4* hotel

Stravovanie:
Raňajky.


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu na priamom lete vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfery BA - letisko - BA. Miestne transfery. 7x ubytovanie v 4* hoteli s raňajkami. Vstupy a výlety podľa programu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje neuvedené v programe. Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 50 EUR/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Vstupné vízum (platba na mieste). Cestovné poistenie.

Doha

Novinky

Partneri

Facebook

Kontaktujte nás