Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi a Dubaj

Spojené arabské emiráty: Abu Dhabi a Dubaj
Destinácia: SAE
Kód zájazdu: 1292608
Cena od: 1 039 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

29.04.2024 5 dní First Minute 1 079 € +0 € odlet: Viedeň letecká
29.04.2024 8 dní First Minute 1 259 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.06.2024 5 dní First Minute 1 079 € +0 € odlet: Budapešť letecká
03.06.2024 5 dní First Minute 1 079 € +0 € odlet: Viedeň letecká
03.06.2024 8 dní First Minute 1 159 € +0 € odlet: Budapešť letecká
03.06.2024 8 dní First Minute 1 129 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.09.2024 5 dní First Minute 1 039 € +0 € odlet: Budapešť letecká
30.09.2024 5 dní First Minute 1 039 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.09.2024 8 dní First Minute 1 169 € +0 € odlet: Budapešť letecká
30.09.2024 8 dní First Minute 1 169 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

1.deň
Odlet do Abu Dhabi.
Po prílete nasleduje transfer do hotela, ubytovanie a voľný program. 


2.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Veľká mešita Sheikh-a Zayed-a - prehliadka najväčšej mešity v Emirátoch a jednej z najväčších na svete Vás zaujme čisto bielym mramorom, najväčším kobercom v mešite na svete, nádherným zdobením,krištáľovými lustrami ... Skrátka úchvatný zážitok, ktorý nemožno pri návšteve Abu Dhabi vynechať (vstup zdarma)
Capital Gate - pri ceste do centra Abu Dhabi prejdeme okolo budovy Capital Gate, ktorá je známa pod menom šikmá veža v Abu Dhabi. Pýši sa titulom najnaklonenejšej budovy postavenej človekom.
Quasr al Watan - prezidentský palác je oficiálnym miestom zasadnutia Kabinetu a Najvyššej Rady S.A.E., Rady Spolupráca v zálive a Arabskej Ligy. Bohato zdobené interiéry Vás ohromia a zanechajú dlho v úžase. Navštívite miestnosti, kde sú vystavené prezidentské dary, Veľká sála, knižnicu, banketná sála a ďalšie. (vstup fakultatívne za cca.17€/osoba, platba na mieste)
Emirates Palace - cestou pôjdeme okolo Emirates Palace. Ten, kto by chcel navštíviť najdrahšiu hotelovú budovu sveta a chcel by ochutnať kapučíno so skutočným zlatom, bude mať túto možnosť. Rezervácia je potrebná spolu so zájazdom v ďalšom kroku rezervácie. Klienti, ktorí nebudú chcieť navštíviť Emirates Palace, budú mať možnosť návštevy Heritage Village - reštaurovanú rybársku dedinu s pôvodnými domami. V Heritage Village sa Vám naskytne krásny výhľad na panorámu Abu Dhabí.
Etihad Tower - od prezidentského paláca je krásna vyhliadka na moderné veže Etihad Towers, v ktorých sa okrem kancelárií a bytov nachádza aj hotel Hilton vrátane reštaurácie s panoramatickým výhľadom na mesto z výšky 300 m nad zemou. 
Louvre Abu Dhabi - milovníkov umenia určite zaujme návšteva pobočka slávneho múzeá Louvre. V klasickej prehliadke mesta sa počíta iba s krátkou zastávkou.
Po skončení programu v Abu Dhabi nasleduje transfer do Dubaja, ubytovanie a voľný večerný program.


3.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Dubai Marina - moderná mestská štvrť postavená okolo umelej zátoky s prístaviskom jácht a najvyššími rezidenčnými budovami sveta. Okolo Dubai Marina budeme prechádzať cestou z palmového ostrova. Krásny výhľad na celú marínu sa nám naskytne z Blue Water Island.
Dubai Ain, Blue Water Island - prejdeme sa po umelom ostrove Blue Water Island, na ktorom sa týči najvyšší ruský bicykel sveta Dubai Ain s úctyhodnou výškou 210 m. Z nábrežia sa nám vynorí krásny výhľad na panorámu Dubaja.
Palmový ostrov, Hotel Atlantis - ďalšia ikonická stavba Dubaja, Hotel Atlantis, sa nachádza na vlnolamu obopínajúcim Palmový ostrov. Ostrov drží ďalšie „NAJ“ a to najväčší vybudovaný umelý ostrov na svete. Najkrajšie snímky tejto ikonickej budovy sú zo samotného konca „Palmy“
Burj al Arab a Souk Madinat - Souk Madinat je právom prezývaný „Benátky Dubaja“. Moderná tržnica v tradičnom starom štýle ponúka množstvo suvenírov pre Vašich blízkych a úžasný výhľad na najluxusnejší hotel sveta Burj al Arab, čiže „Veža Arabov“.
Sheikh Zayed Road a Dubai Frame - diaľnica Sheikh-a Zayeda je najznámejšou šesťprúdovou tepnou mesta. Prejdeme medzi výškovými budovami okolo Múzeá budúcnosti v blízkosti známych Emirates Towers, aj finančného a obchodného centra Dubaja. Krátko zastavíme na foto najväčšieho rámu obrazu na svete - Dubai Frame.
Pevnosť al Fahidi, Dubai Museum - cestou do starého mesta budeme míňať pevnosť Al Fahidi, ktorá je najstaršou zachovanou budovou v Dubaji. Bola postavená v r. 1787 Angličanmi na obranu mesta a po zjednotenie Emirátov v r. 1971 tu bolo vybudované Dubajské múzeum. Kultúrna pamiatka.
Dubai Creek - dubajská zátoka bola dôležitým prístaviskom obchodných lodí v dobách pred objavením ropy, kedy sa aktívne obchodovalo so zlatom, korením a perlami. Stále tu medzi brehy funguje pôvodná doprava, pramica zvaná „abra“. Tá nás dopraví do štvrte Deira, kde sa nachádza známe trhovisko.
Trh so zlatom a korením - viete, kde je najväčší zlatý prsteň na svete? My Vám ho ukážeme. Na Zlatom trhu môžete nakúpiť zlato za bezkonkurenčné ceny, pretože tu môžete o cene zjednávať. To isté platí o trhu s korením aj látkami. Vyskúšajte svoje umenie obchodníka a odvezte si domov krásu a vôňu orientu.
Burj Khalifa a Dubai Mall - kto bol v Dubaji a nenavštívil najvyššiu budovu sveta Burj Khalifu, Dubajskú fontánu a Dubaj mall, ako by tu nikdy nebol. To najlepšie vždy patrí nakoniec.
Po skončení programu v Dubaji nasleduje transfer do hotela v Dubaji, ubytovanie a voľný večerný program.


4.deň
Raňajky v hoteli, doobedňajší voľný program.
V poobedňajších hodinách možnosť zúčastniť sa Jeep Safari alebo plavby s večerou Dhow Cruide (nie je povinné, možný doplatok v ďalšom kroku rezervácie)
Jeep Safari - o cca.15:30 Vás vyzdvihne Váš šofér na nezabudnuteľné Jeep Safari - adrenalíná jazda v špeciálne upravenom 4x4 off-road SUV vozidle. Skúsení vodiči Vás prevezú zlatými piesočnými dunami pri západe slnka. Zastaví Vám na najvyšších dunách, kde si môžete zaobstarať dych vyrážajúce fotografie púšte pri západe slnka, kedy je piesok nádherne sfarbený mäkkým zlatým slnečným svitom do červena.
Po krátkom odpočinku v púšti bude program pokračovať v beduínskom kempe s typickým posedením a tradičnou arabskou večerou. V rámci celovečerného programu si môžete nechať natetovať ruky hennou, zajazdiť si na ťave, vychutnať vodnú fajku, zatancovať si s brušnými tanečnicami či pozorovať tanec dervišov.

V cene je zahrnuté:
Vyššie spomínaný program
Večera, občerstvenie, nealkoholické nápoje
Transfer z hotela a späť

V cene nie je zahrnuté:
Alkohol (možno dokúpiť)

Dhow Crusie - o cca.18:00 Vás vyzdvihne Váš šofér - ponúkame Vám romantickú večeru pod hviezdnou oblohou na tradičnej arabskej drevenej lodi dhow, ktorá ticho pláva zálivom obklopená svetlami mesta. Stará aj moderná architektúra je v noci úplne úchvatná. Vychutnajte si delikátnu večeru s niekoľkými chodmi, ktorej atmosféru bude dotvárať živá tradičná arabská hudba. Zažite Dubaj z inej perspektívy.

Varianty
Plavba po Dubai Creek - historická časť Dubaja
Plavba po Dubai Marina - moderná časť Dubaja

V cene je zahrnuté:
Transfer z hotela a späť
Plavba s večerou
Po skončení programu v Dubaji nasleduje transfer do hotela v Dubaji, ubytovanie a voľný večerný program.


5.deň
Pri pobyte na 5 dní: Check out z hotela, transfer na letisko, odlet.
Pri pobyte na 6 dní: Voľný program v Dubaji.
Pri pobyte na 8 dní: Voľný program v Dubaji.


6..deň
Pri pobyte na 6 dní: Check out z hotela, transfer na letisko, odlet.
Pri pobyte na 8 dní: Voľný program v Dubaji.


7.deň
Pri pobyte na 8 dní: Voľný program v Dubaji.


8.deň
Pri pobyte na 8 dní: Check out z hotela, transfer na letisko, odlet.

Novinky

Partneri

Facebook

Kontaktujte nás