Čarovné Vianoce v Krakove a Zakopanom

Destinácia: Poľsko, Malopoľské vojvodstvo
Kód zájazdu: 1285452
Cena od: 207,32 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

06.12.2024 3 dni First Minute 207,32 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
3-dňový autokarový zájazd.

Perex:
Zažite čarovné Vianoce v magickej panoráme Tatier v malebnom mestečku Zakopané a užite si veľkolepý advent v Krakove.


1. deň:
Odchod z Bratislavy v ranných hodinách. Príchod do Zakopaného. Mestečka ležiaceho v magickej panoráme Tatier, ktorého kolorit dotvárajú konské záprahy, furmani v krojoch, pouličný umelci a predavači. Vychutnajte si čarovnú atmosféru Vianoc. Ochutnajte najrôznejšie goralské pochúťky (kapustnicu bigos, zemiakové placky s guľášom, tradičné grilované syra, zapekanky). Obdivujte krásne drevenice, kaviarničky a započúvajte sa do živej hudby. Zo Zakopaného pokračujeme do mesta Wadowíc, v ktorom sa v roku 1920 narodil Karol Wojtyla, neskorší pápež Ján Pavol II. V jeho rodnom dome je umiestnené múzeum J. Pavla II., ktoré patrí k najnavštevovanejším. Odchod do Krakova, ubytovanie.

2. deň:
Po raňajkách sa presunieme do kráľovského komplexu Wawel. Wawelská katedrála je miestnou obdobou Westminster Abbey v Londýne, odpočívajú tu najznámejší poľskí králi, spisovatelia, básnici, kňazi a aj politici. Presunieme sa do židovskej štvrti Kazimierz, ktorú preslávil aj film Schindlerov zoznam. Následne si pozrieme najväčšie a najkrajšie námestie v Krakove, Rynek Glowny, kde sa nachádza množstvo zaujímavých stavieb. Mariánsky kostol, k vežiam ktorého sa viažu dva smutné príbehy, Sukienice, miestna tržnica, kde si môžeme dodnes nakúpiť krásne suveníry. V budove tržnice sa nachádza aj kaviareň Noworolski, známa predovšetkým tým, že ju s obľubou navštevoval Lenin. Nevynecháme ani budovy Jagelónskej univerzity. Prehliadku Krakova ukončíme prechádzkou k jedinej zachovalej mestskej bráne - Floriánskej bráne. Návrat na ubytovanie.

3. deň:
Raňajky. Soľná baňa Vielička (UNESCO) – jedna z najväčších na svete. Čaká nás trojhodinová prehliadka, počas ktorej nás miestny sprievodca prevedie tunelmi bane a ukáže krásne vyzdobené miestnosti. Okrem iného môžeme obdivovať „krištálové“ lustre zo soli, ale nájdeme tu aj sochu Jána Pavla II. Vypočujeme si príbeh o objavení bane a zázračnom prsteni. Po týchto jedinečných zážitkoch sa vyberieme naspäť na Slovensko. Príchod vo večerných hodinách.


Ubytovanie:
2x v hoteli 3*

Stravovanie:
2x raňajky


Doprava:
Doprava luxusným autokarom.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 2x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.




Novinky

Partneri

Facebook

Kontaktujte nás