Schönbrunn Zoo a Zámok

Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok, poznávací zájazd Schönbrunn Zoo a Zámok, poznávací zájazd Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok -
Destinácia: Rakúsko, Viedeň, Schonbrunn
Kód zájazdu: 1285398
Cena od: 34 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Pre rodiny s deťmi

Výber termínu

06.04.2024 1 deň Last Minute 34 € +0 € autobusová
01.06.2024 1 deň First Minute 34 € +0 € autobusová
14.07.2024 1 deň First Minute 34 € +0 € autobusová
18.08.2024 1 deň First Minute 34 € +0 € autobusová
15.09.2024 1 deň First Minute 34 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový zájazd

Perex:
Čo poviete stratiť sa tak v nekonečných komnatách "viedenského Versailles", ktorý patrí medzi najkrajšie európske zámky. A nielen zámok Schönbrunn ale aj unikátna Schönbrunnská ZOO, kde môžete za pár hodín objaviť celý zvierací svet vás vtiahne do viedenského rušného víru plného nečakaných atrakcií. 


1. deň:
Výlet autobusom začneme v Bratislave cca o 08:00 h a pokračujeme do Viedne, kde vás pozývame na návštevu rozprávkového zámku Schönbrunn, ktorému sa hovorí aj „viedenský Versailles“. Barokový areál patrí k najkrajším v Európe a bol zapísaný na zozname kultúrneho dedičstva UNESCO. Ako svoju letnú rezidenciu ho využívali rakúski cisári od polovice 18. storočia až do roku 1918. Narodil sa tu aj cisár František Jozef a v paláci s ním žila jeho slávna manželka Sissi. Súkromné izby panovníckeho páru sú súčasťou jedného z dvoch prehliadkových okruhov. Druhý okruh zahŕňa obytné priestory za vlády Márie Terézie. V hlavnej budove zámku sídli Detské múzeum (Kindermuseum Schloss Schönbrunn), v ktorom môžete poodhaliť tajomstvá, ktoré sa ukrývajú v komnatách zámku.Veď kto aspoň raz netúžil vkĺznuť do šiat, povinností, radostí i starostí života detí v minulých storočiach? Kto nie je zvedavý,ako sa obliekali? Vyhľadávaným cieľom turistov je okrem zámku aj rozľahlý park so zámockými záhradami a fontánami, plný bludísk a hier, skleníky s botanickými exponátmi, Palmový dom (Palmenhaus), Púštny dom (Wüstenhaus), krásny altán, Múzeum kočov (Wagenburg), kaviareň Gloriette a najstaršia zoologická záhrada na svete. Schönbrunnská ZOO je rozdelená na niekoľko samostatných pavilónov.V pavilóne dažďového pralesa (Regenwaldhaus) nájdete na tisícoch štvorcových metrov pravú džungľu z Bornea s visiacimi netopiermi. Akváriá  teráriá obývajú zvieratá z oblasti Amazonky a korálových útesov. Hmyz tu má tiež početné zastúpenie v pavilóne Insektarium. V polárnom pavilóne (Polarium) sa zas môžete stretnúť s tučniakmi alebo tuleňmi. Od roku 2006 je sprístupnený aj park nosorožcov. ZOO je domovom pre viac ako 4 000 zvierat zo všetkých kontinentov sveta, po berlínskej ZOO jedinej v celej Európe, kde môžete vidieť obrovské pandy Yang Yang a Long Hui. V priebehu dňa budete mať príležitosť uvidieť kŕmenie orangutanov, afrických slonov, tučniakov, austrálskych koál , supov, nazrieť do ríše dravých piraní a zažiť tropickú búrku dažďového pralesa.V ZOO aj v okolí celého Zámockého parku premáva panoramatická železnica.Vo večerných hodinách odchod na Slovensko s príchodom do Bratislavy cca o 19:00 h.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom, sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Vstupy, cestovné poistenie, miestenku.

Poznámka:
Foto Kindergeburtstage_©_SKB_Agentur Zolles

Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.

Schönbrunn

Novinky

Partneri

Facebook

Kontaktujte nás